KEY WEST

Idag har vi åkt så långt ut man kan komma i Florida Keys, Key West.
Från Islamorada, där vi bor, tar det två timmar på väg 1. Det går inte att köra fel här för det finns bara en väg genom alla öarna som ligger på rad och förbinds av 47 stycken broar. Man bara kör och kör och kör och hoppas på att man snart ska komma fram.
Vid halv tolv kommer vi fram till ett stekhett Key West. Vi hinner inte gå långt innan vi är helt genomsvätta. Vi börjar med att leta parkeringsplats, vilket inte är lätt i den lilla trånga staden. Vi frågar till slut en taxichaufför och hittar en parkering precis där väg 1 startar/slutar. Bra det får då är det lätt att hitta tillbaka när vi ska åka.
Vi börjar med att gå till den sydligaste punkten i USA. Här är det lång kö för att få ta kort vid märket men allt går mycket välordnat till och snart var det våran tur.
Vi hade inte varit i Key West länge men värmen sög nästan musten ur oss direkt. Mycket varmare här än på Islamorada, där vi bor. Plågsamt varmt. Kände mig inte bra förrän vi varit inne i ett par butiker med luftkonditionering. Vilket inte alla har. 
Vi äter lunch på Sloppy Joe's Bar. Den är berömd för det var här som Ernest Hemmingway hängde på kvällarna. Som på så många andra restauranger här i Florida Keys, så fick vi själva hitta ledigt bord. Vilket betyder att en massa folk går runt bland borden och försöker lista ut när någon kan tänkas vilja lämna sitt bord. Rätt jobbigt och man får vara snabb som attan när någon betalat. Vi använda våra vassaste armbågar och lyckades få plats vid baren. 
Sloppy Joe's Bar är inte det lugnaste stället men hamburgarna, gjorda med köttfärssås, var goda. Sedan traskade vi resten av eftermiddagen in och ut ur nästan varendas butik som fanns men vi var duktiga och köpte väldigt lite. Varma ochs vettiga köpte vi oss en god glass och vilade en stund. 
Key West är litet och mysigt men till bredden fylld med turister. Det låg två enorma kryssare i hamnen.
Det är en rolig stad att besöka med alla sina fina små hus och mysiga butiker men en dags besök räcker. Skulle aldrig klara av att bo här tex en vecka. Vi längtade efter ett tag tillbaka till lugnet på vårt lilla hotell.
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0