RESESCHEMA

Nu är allt beställt och klart för vår resa 5-14 juni.
DAG 1: 5 JUNI

 Lyfter från Landvetter 6.20 och landar i Anchorage, Alaska 17.09, tio timmars tidsskillnad. Två byten på vägen, Amsterdam och Seattle under de 21 timmarna som resan tar totalt. Checkar in på The Millenium Hotel i Anchorage, där vi stannar i två nätter.

 
DAG 2: 6 JUNI
Heldag i Anchorage där vi kan ta det lugnt och bara flyta runt lite för oss själva.
 
 
DAG 3: 7 JUNI

 Tåg söderut till Seward. Upp tidigt, tåget avgår 6.45 men vi måste vara där minst en timma innan för incheckning. Efter en 4,20 lång tågresa, som går i lugn takt, inget snabbtåg här inte, anländer vi i Seward till lunchtid. Checkar in på Windsong Lodge för två nätter. Besök på Alaska Sealife Center.

 

 
DAG 4: 8 JUNI

Sex timmar lång båttur ut till Kenai Nationalpark. Vi kommer att åka nära glaciärer, se massor av fåglar, sälar och förhoppningsvis valar. Det serveras också buffé på båten.

 

 
 DAG 5: 9 JUNI
 
7 timmar lång bussresa från Seward till Talkeetna, med lunchstop i Anchorage. Där vi, om vi vill, får tid att besöka Anchorage Museum. Bussen stannar om det går vilddjur i närheten av vägen och det blir också inplanerade stopp hela tiden efter en och en halv timma. Framme i Talkeetna checkar vi in för en natt på Talkeetna Alaskan Lodge.

 

     

 DAG 6: 10 JUNI       

Under en timma ska vi flyga över Denali Nationalpark. Förhoppningsvis är vädret bra och vi kan få se Mount McKinely, USA:s högsta berg. Efter det blir det en tre timmar lång bussresa upp till Denali Nationalpark, där vi checkar in på The Lodge för två nätter.

     

 
 DAG 7: 11 JUNI
 
Heldag inne i Denali Nationalpark. Vi lämnar hotellet 6.10 på morgonen och kommer inte tillbaka förrän 13 timmar senare. Om inte vägen spolats bort, så kommer vi att åka 15 mil igenom parken för att komma till Kantishna, byn som ligger längst in i parken. Här ska det finnas tillfälle för att bla åka hundsläde. Det blir också många stopp längs med vägen för att titta på natur och vilddjur.

   

 
DAG 8: 12 JUNI

Under vår sista heldag i Alaska kommer vi att åka på en 3 timmar lång forsränning på Nenanafloden. Till sist blir det sedan en nästan 8 timmar lång tågresa ner till Anchorage. Vi kommer att sitta överst i tåget med endaste en glaskupol över huvudet. Väl framme i Anchorage checkar vi åter in på The Millenium Hotel igen för en sista natt i Alaska.

 

 
 DAG 9-10: 13-14 JUNI

12.40 lämnar vi Anchorage för att flyga hemåt. Det blir två byten under den 20 timmar långa flygresan, Minneapolis och Amsterdam. Vi landar 17.45 på söndagskvällen på Landvetter och så var vår resa över.


Detta kommer bli en mycket annorlunda resa mot vi är vana vid. Vi kommer att göra massor av, för oss, annorlunda och roliga saker. Ser fram emot allt men speciellt att få flyga över nationalparken och forsränningen. Forsränningen är något jag har velat testa på i åratal men aldrig blivit av.
 
ALASKA, HERE WE COME!
 
/Moster
RSS 2.0