MOSTER RAPPORTERAR

När jag börjar att planera inför en USA-resa och annars också för den delen, sätter jag mig med Rand-McNallys Road Atlas och googlar. Google Street-view är också ett bra redskap.
Söker på orter och platser i de tilltänkta staterna. Hittar jag någon bild på saker/platser som ser intressanta ut sätter jag en blipp i kartboken. Det är vad Sara och jag kallar de små färgglada klistriga prickarna. Sparar bilden i resemappen. För att senare kunna noterar lite om var exakt det intressanta ligger.
En orange älg i Black River Falls, Wisconsin är en sådan där udda sak som jag bara älskar att besöka. Eller varför inte göra ett stopp vid världens största Holsteinko i Salem, North Dakota?
 För att får bra vägbeskrivning till dessa udda platser väljer jag oftast att besöka www.roadsideamerica.com. Här finns mängder med inlägg om verkligt udda och roliga saker längs med vägarna i USA. På Goggle Street-View kan jag se om det ligger något på vägen som kan noteras så att det är enklare att hitta. För varje resa har vi, givetvis, blivit bättre på att notera hur man kommer till saker och platser. Att leta tar värdefull tid.
 
www.tripadvisor.com är också en värdefull sida att besöka. Är ett militärmuseum i Lexington, Nebraska värt ett besök? Går direkt till de negativa recensionerna. Klagas det på dåligt framställande, dyra inträden, mögel (om det gäller hotell), långt och svårt att köra till, onödigt tidsödande och dyligt hamnar platsen långt ner på besökslistan.
För övrigt roligt att läsa klagomålen. En del klagar och klagar men jag kan inte riktigt komma på vad det är de tycker är så dåligt. En karl klagade i massor på Element Hotel i New York, här bodde Sara och jag under vårat New Yorkbesök 2011. Men det enda konkreta klagomål jag kunde hitta var att de inte fyllt på i tvålbehållaren i duschen.
 
Allt skriver jag ut och samlar i resemappen, vi kallar den vår bibel. Sätter in allt i reseordningen så vi inte missar något längs med resans gång bara för att sidan hamnat i fel stat. Vi har massor saker vi vill se och många mil att köra. Därför är det noga med att allt är i rätt ordning.
 
Sådant här kan jag sitta med i timmar. Kartboken är utsliten långt innan vi ens kommit iväg. Älskar dessa, som jag kallar dem, bensträckarstopp.
 

Att kliva tillbaka till 50-talet i en gammal men fint renoverad diner, likaledes fint renoverad gammal karusell, där inträdet inte är mer än 25 cent. Precis som det var förr. Underbart!
Sen ska vi givetvis också försöka hinna med några nationalparker, Yellowstone bland annat. Då kollar jag öppettider, priser och vad som finns att göra där.
Att sitta och planera och leta är en lika viktig del för mig som själva resan. Allt som finns i vår resebibel kommer vi givetvis inte att stanna och titta på. Resrutten kan ändras, väder göra besöken omöjliga och tiden inta räcka till. Men hellre undersöka och skriva ut för mycket än för lite. Vore synd att missa något udda och annorlunda längs med vägen.
 
Det är bara lite över två månader kvar tills vi åker. Längtar så jag håller på att gå åt.
                                                                                                                                     /Moster
 
 
RSS 2.0