JAKTEN GÅR VIDARE

I år ska vi bocka av Alaska, stat nummer fyrtionio för Moster och fyrtio för Sara.
En annorlunda, mot vad vi är vana vid, resa kommer det att bli. Det blir ingen road trip denna gången utan vi kommer att åka tåg och buss.
 
Vi har hittat en färdig resa, kändes som det skulle bli allt för svårt att få ihop allt vi ville göra utan att man vet hur allt funkar. Att hitta till de platser där bussar och tåg utgår ifrån, att hitta bra företag som sysslar med guidade turer och dyligt.
 
Vi hittade en resebyrå ifrån Alaska som har fått fantastiska recensioner på www.tripadviser,com, ingen sämre en fyra plus. Den enda svenska resebyrå som ordnar resor till Alaska är Swanson och då tillsammans med en tur till Kanada. Låter som en fantastisk resa men den skulle kosta runt 50.000 kr. Inget vi hinner få ihop tills i år.
 
Alaska Tour and Travel hade en resa på sju dagar och sex nätter som låter helt kanon. Här finns allt med som vi vill göra, besöka Dinali National Park, åka tåg, ta en flygtur över Mount KcKinley, USAs högsta berg, båttur för att titta på glaciärer och valar. Det är en fullmatad resa, upp tidigt och sent i säng. Men det får det vara värt och det gäller ju bara en vecka.
 
Ser fram emot resan något otroligt! Alaska känns så annorlunda mot alla andra stater i USA. Det kanske inte direkt blir någon varm resa, temperaturen ligger runt 15 grader i början på juni och det finns alltid risk för snö. Vädret ändras otroligt snabbt i Alaska. Men vi är ju inte helt ovana vid taskigt väder, dels är vi ju från Sverige och så har vi stött på snö på våra senaste två resor ihop. Det kan likaväl dra upp emot 20 om det vill sig. Vi håller tummarna.
 
Nu återstår bara att hitta en bra och lagom dyr flygresa Sverige - Anchorage. 5-14 juni är nu härligt bokade för resa till Alaska. Woopie!!!!
 
Moster
 
 
RSS 2.0